» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Karlsplatz-on található Künstlerhaus több mint százötven éves épületében az Albertina múzeum második helyszíne, az Albertina Modern kapott helyet.


A bécsi Künstlerhaus négy évnyi restaurálás és bővítés után, idén májusban újra megnyitja kapuit. A nyitó kiállítás "ALLES WAR KLAR" (Minden világos volt) címmel a Künstlerhaus elmúlt 150 évét mutatja be 7 kiállítótermen keresztül.

 

Az elmúlt négy évben Hans Peter Haselsteiner, a Strabag építőipari vállalat egykori vezetőjének alapítványa finanszírozta az épület restaurálási és bővítési munkálatait. Az épületben a földszinten az „Albertina Modern”, az Albertina múzeum új, modern és kortárs művészettel foglalkozó kiállítótere kapott helyet, az emeletre pedig az Osztrák Képzőművészek Társasága tér vissza.

Az épület egy olasz reneszánsz villa stílusában épült 1865-1868 között, melyet 1868-ban I. Ferenc József avatott fel.

Az idei és a következő években több kiállítással is találkozhatnak majd a műkedvelők a Künstlerhaus-ban: a nyitó kiállítást 2020 szeptemberében a nemzetközi együttműködéssel létrejövő „Synchroni-Cities (Im)possible Solidarities Off Track” című tárlat váltja, majd 2021 februárjától a „Dispossesion” című kiállítás 15 művész szemén át dolgozza fel a Künstlerhaus múltját, különös tekintettel az 1938-as Anschluss-t röviddel megelőző és az azt követő időszakra.

2021 júniusában pedig „G’schnas” néven nyári fesztivál kerül megrendezésre.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Künstlerhaus
GPS: 48° 12′ 2.63826″, 16° 22′ 18.52993″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward