» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Ötztal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A tiroli síparadicsom, Sölden gyönyörű hely. Három kilátójából erről mindenki meggyőződhet.

Sölden három BIG 3 kilátóval, 3000 méter feletti hegycsúcson kialakított platformmal büszkélkedhet.

Kilátó a 3040 m magas Gaislochkogl csúcson

A csúcs Gaislachkoglbahnnal érhető el, amely a világ legmagasabb és talán leglátványosabb függőfelvonója, amely egyben világrekorder is abban, hogy hét perc alatt teszi meg a futurisztikus völgyállomástól a középállomásig a 2040 méter távolságot. Innen ismét egy kabinos függőfelvonó szállítja tovább az utasokat a hegyállomásra, akik így összesen 12 perc alatt juthatnak fel a 3040 m magas Gaislochkogl csúcsra.

Itt található az "Ice Q" nevű design étterem, amely Ausztria legmagasabban fekvő étterme. A kocka építmény olyan a tájban, mint egy jégkocka és egyedülálló kilátást nyújt a környező hegyvilágra. Az üvegépület szerepet kapott a Spectre c. Bond-filmben is: egy magánklinika szerepét alakította. A teraszról egy függőhíd vezet a Gaislachkogl csúcshoz.

A hegyállomáson az étterem mellett érdemes megnézni a BIG3 kilátóplatformot is. A Gaislachkogl vékony pilléreken álló kilátója szabad kilátást tesz lehetővé az Ötztal irányába és az alpesi völgyet körülölelő hegyekre.

Schwarze Schneide

A legmagasabban a Schwarze Schneidén (3.340 m) létrehozott kilátóhely van, amelyről szép idő esetén egészen a Dolomitokig ellátni.

Tiefenbachkogl

A Tiefenbachkogl tetején egy 25 méter hosszú, szabadon álló acélstég lebeg a szakadék felett.

Tartomány:Tirol
Település:Sölden
GPS: 46° 57′ 55.77732″, 11° 0′ 27.44352″

Még nem érkezett hozzászólás!