» Ausztria

» Ausztria » Burgenland


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A lelőhely területe Ausztria legrégebben lakott területei közé tartozik.

A Pingenfeld nevű dűlő - a mai Alsó- és Felsőpulya (Unterpullendorf és Oberpullendorf) között található.

Az új kőkor óta, mintegy 8000 éve lakott terület, elsősorban földművesek és állattenyésztők lakták. Burgenland, különösen Közép-Burgenland jelentős ipari múlttal rendelkezik. Ipari múltja a korai vaskorszakban, több mint 2000 évre nyúlik vissza. Akkoriban a kelták nagy mennyiségben termeltek ki vasércet.

Központja a ma erdővel betelepített Oberpullendorftól keletre fekvő terület, Großmutschen, Großwarasdorf és Raiding között volt.

Régészek és helytörténészek kezdték el Oberpullendorf térségében és a lánzséri öbölben a vasérc felkutatását. Az Oberpullendorf- Unterpullendorf- Großmutschen (Római Borostyánkőút) éppúgy, mint a Langentaal- Großwarasdorf- Nebersdorf környéki közép-burgenlandi erdők tölcsér alakú bemélyedései keltették fel az először a figyelmet, hiszen ezek a régről visszamaradt bányák hasadékaira utalnak.

Az antik korban híres "ferrum noricum” valószínűleg közép-burgenlandi vasérc volt, így ez lehetett Burgenland első export terméke, melyet a rómaiak fegyvergyártás céljára használtak fel.

A lelőhelyhez az Unterpullendorf és Frankenau közötti útvonalon, a "Pingenfeld” táblánál letérve jutunk el.

Tartomány:Burgenland
Cím:Oberpullendorf
GPS: 47° 29′ 44.50254″, 16° 31′ 0.68923″

Még nem érkezett hozzászólás!