» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Értékeld Te is:

Hallstatt az egyik legszebb és legromantikusabb kisváros Ausztriában, parányi főterét pedig méltán a legszebbnek tartják. Hallstatt és Dachstein-Salzkammergut régió az UNESCO világörökség része.


 

Közlekedés-parkolás



Hallstatt elzártsága miatt sokáig csak lóháton vagy víziúton volt elérhető. Ma is hajójáratok közlekednek a tó partján, érintve Hallstatt több pontját is.

Az első útkapcsolat csak 1875-ben épült ki. 1966-ban megnyílt a települést melletti, azt tehermentesítő alagút, amelynek galériáiban parkolókat is kialakítottak. A galériát gyalogúttal kapcsolták a faluhoz.

A vasútállomást 1877. október 23-án adták át a településsel szemközt a Salzkammergut vasútvonal mentén. A vasútállomás és Hallstatt között hajójárat közlekedik.

Hallstatt ma már autómentes övezett: az autókat a város két végében található parkolókban kell hagyni! Parkolásra a településen 4 fizető parkoló van kijelölve (5 euró/óra). A férőhelyek kihasználtságát a digitális kijelzőkkel ellátott táblák mutatják. A város területét sorompóval védik, ahová csak időszakosan az ott lakók és árufeltöltés céljára lehet behajtani. A távolabbi parkolóból kisbusz szállítja be az autósokat a településre.

Fizető parkolók vannak még a már említett alagút galériáiban is.

A Salzbergwerk és a P2 jelű parkoló között siklóvasút közlekedik.



Tartomány:Oberösterreich
Település:Hallstatt
Cím:4830 Hallstatt
GPS: 47° 33′ 44.7377″, 13° 38′ 57.80285″
Honlap: http://www.hallstatt.net

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward