» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Aki mindig is szerette volna megtapasztalni, hogyan épül egy igazi vár, annak érdemes ellátogatnia a karintia Friesachba. Itt egy 4000 négyzetméteres területen ugyanis egy igazi vár épül.

Az igazán különleges az egészben, hogy az építkezéshez kizárólag középkori módszereket és technikákat alkalmaznak. Így a szorgalmas munkásoknak csak a középkorban használt szerszámok állnak rendelkezésükre. Modern gépeket és hangos motorokat itt hiába keresünk. Ehelyett itt emberi és állati erővel épül a vár. Ezért néhány évig még egészen biztosan eltart majd, amíg a különleges építmény elkészül és beköltözhetővé válik, de az építkezésen már most szívesen látnak minden érdeklődőt. Mindenhol kis kunyhók és munkahelyek találhatóak, amelyekből fáradhatatlan kopácsolás, kalapálás és fűrészelés hallatszik.

A legkisebbek 2014-től különleges idegenvezetésen is részt vehetnek Frizzy, az építőmester és kabalafigura vezetésével, aki számtalan titkot és rejtett járatot ismer, és ezeket szívesen meg is osztja fiatal kísérőivel. Az unalom itt ismeretlen fogalomnak számít: legyen szó kőből készített amulettek csiszolásáról, gólyalábakon történő futóversenyről, lovagi sisakok készítéséről, társasjátékokról vagy építőversenyről, Frizzy mindig kapható egy kis szórakozásra.

Nyitvatartási idő:

Április közepétől október végéig
naponta 09:30-tól, 11:00-ig, 13,30 óra, 15:00 óra, 16:30 óra
Április és október kivételével hétfőtől péntekig

Belépőjegyárak 2019-ben: Felnőtt € 11,00. Gyermek 6 éves kortól J €  4,50

Tartomány:Karintia
Település:Friesach
Cím:Friesach, St. Veiterstraße 30
GPS: 46° 56′ 36.61188″, 14° 24′ 44.88768″
Honlap: http://www.burgbau.at

Még nem érkezett hozzászólás!