» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bécs egyik leghíresebb cukrászdájában a cukrászok üvegfal mögött dolgoznak, így végigkísérhetjük a finom bécsi sütemények születését.


A Demel cukrászdát a Hofburg belvárosi bejáratánál találjuk. Az egykori császári és királyi udvari cukrászda látta el a császári házat édes finomságokkal. Még a karcsú Sissi sem tudott ellenállni az itt gyártott lila színű ibolyafagylaltnak. A cukrászdában található vitrinekben a cukrászda múltjából láthatunk tárgyakat.

Érdemes megkóstolni a cukrászda Sacher tortáját, a "Demel's Sachertorte"-t. Ez annyiban különbözik az eredetitől, hogy a sárgabaracklekvár nem a közepén, hanem közvetlenül a bevonat alatt található.

Az eredeti Sacher-torta egy csokoládétorta sárgabaracklekvárral és csokoládébevonattal. Franz Sacher bécsi cukrászról kapta a nevét, aki 1832-ben megalkotta Metternich herceg számára. Bár Sacher ekkor mindössze 16 éves volt, a torta azóta is az egyik legkedveltebb bécsi specialitásnak számít. A torta két réteg sűrű, nem túl édes csokoládés tésztából áll, melyek között egy vékony réteg sárgabaracklekvár található. A tetejét és az oldalát étcsokoládé bevonat borítja. Hagyományosan tejszínhabbal szolgálják fel, mivel a bécsiek szerint a Sacher-torta önmagában túl száraz lenne.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1010 Wien, Kohlmarkt 14
GPS: 48° 12′ 31.01166″, 16° 22′ 1.77888″
Honlap: http://www.demel.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward