» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria

Amethyst Welt Maissau / Ametiszt Világ


Értékeld Te is:

Az egész éven látogatható bánya a világ legnagyobb feltárt ametisztlelőhelye. Kiállítás, multimédiashow mutatja be az ametiszt keletkezését, misztikumát. A bányában ki-ki maga is kutathat drágakő után, és aki nem talál követ, kap egy nyers ametisztet.Az ametiszt egy misztikus drágakő, mely jellegzetes lila színben játszik és titokzatos története miatt különös jelentőséggel bír. Elegáns fülbevalók vagy nyakláncok díszítőjeként a drágakő az egész világon ismert.

A maissaui Ametiszt Világban a látogatók megismerkedhetnek az ametiszt történetével és eredetével, megtapasztalhatják erejét, kiáshatják saját ametisztjüket, és ellátogathatnak az ametisztbányába is.

Az Amethyst Welt Maissau világában csillogó lila drágakövek közt sétálhat a látogató, ahol a világ legnagyobb látogatható ametisztösvénye található. 

multimédiás vetítés alkalmával a látogatók megismerkedhetnek az ametiszt történelméről és jelentőségéről. A bányajáratban elhelyezett bemutatótáblák segítségével megismerkedhetünk a Föld különféle korszakaival és az ametiszt lelőhelyek kialakulásával. A vitrinekben a Maissauban bányászott és a világ minden tájáról származó bányászati leletek, valamint a császári korona drágakövekkel díszített mása látható.

Az élményvilág 7 részből áll:

1. látványbánya: bemutatja az ametiszt bányászatát
2. multimédiashow: ametiszt története
3. Ametisztpark: ingyenesen látogatható témakertek. Vadaspark. 
4. Az ametiszt ereje
5. ametiszt lelőhely
6. élmény játszótér
7. étterem és shop

Gyerekprogram:

Max-Dachs detektív-ralli gyermekprogram 12 éves korig. A vezetés alatt a gyerekeknek rejtvényes detektív feladatokat kell megoldaniuk. A program végén Superdetektív jelvényt kapnak.

A gyerekeket természetesen játszótér is várja!

Belépő: 11 euró/felnőtt, 7 euró/gyerek 7-15 éves

Az élményvilág vezetéssel látogatható.

Ametisztbányászat: 11 euró/1 óra/felnőtt, 7 euró/1 óra/gyerek. A belépőhöz felszerelés és egy marék magunk bányászta ametiszt is jár.

Legutolsó frissítés: 2017. január

Tartomány:Niederösterreich
Település:Maissau
Cím:3712 Maissau, Franz-Gilly-Gasse 7
GPS: 48° 34′ 15.23986″, 15° 49′ 42.17009″
Honlap: http://www.amethystwelt.at

Régióválasztó

arrow_upward