» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintiai tavak


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Afritzer See egy festői környezetben fekvő hegyi tó, mégis nyáron 26 fokra is felmelegszik.

KALAND

Bobpálya (részletek)

ÁLLATKERT: Alpen Wildpark/Alpesi vadaspark

A vadasparkban 11 hektárnyi területen élnek az állatok természetes körülmények között. A gyerekek kedvence a játszótér, az állatsimogatóban pedig pónik, törpekecskék, fehér szamarak, kisbirkák, nyuszik, tengeri malacok, kacsák, őzek és szarvasok várják látogatóikat. A "Grízlik világa" c. kiállítás Kanada állatvilágába kalauzol el bennünket, míg az "Élmény Afrika" kiállítás az afrikai vadállatokat mutatja be. 

A látogatóknak lehetőségük van több mint 30 különböző vadállattal közelről megismerkedni. Vörös-, és dámszarvas, muflonok, juhok, kőszáli kecske, zerge, vaddisznó, szarvas, miniatűr szamár, mosómedve, a fácán, láma, szarvasmarha, pávák, racajuh, négyszarvú juh, magyar gyapjas sertés, négy szarvú kecske (veszélyeztetett karintiai fajta), walesi kecske stb. A kiterjedt séta útvonalakon kényelmesen, kb. 45 perc alatt átjárható. Kisgyerekeknek és csecsemőknek fárasztó lehet gyalog, de az ösvények könnyen bejárhatók babakocsival vagy gyerekkocsival. Lélegzetelállító alpesi háttér előtt lehetőség van csodálatos fotók, fényképek készítésére.

Afrika élményvilága

Átélni egy napot Afrikában és felmászni a Tigris-sziklára, szemtől szemben találkozni egy zsiráffal. Ezt nyújtja Afrika Élményvilága. 500 m2 kiállító területen, kb. 50 kiállítás: tigrisek, antilopok - a legkisebb antilopoktól (5 kg) a legnagyobbig (1000 kg), elefánt, bivaly, egy hegyi zebra, strucc, páviánok, krokodil, és egy zsiráf. Kukkantson be a szabadon bejárható Leopárd-barlangba, és nézze meg a tigriseket közvetlen közelről! A falakon eredeti afrikai faragványok láthatók. A vetítőteremben pedig Afrikáról szóló filmeket nézhetnek a látogatók.

Grizzlyk világa

Tapasztalja meg a kanadai Grizzlyk-világát a vadonban. Mintegy 400 m2 kiállító területen látható az összes medve-család, a hatalmas jávorszarvas, bölény, az észak-amerikai rénszarvas, kőszáli kecske, pumák, Rocky Mountain vadjuhok, farkasok, prérifarkasok, hiúz, a hód, a vidra, kopasz sas, uhu, hóbagoly és sok más a természetes, parkosított élőhelyen.

Halmúzeum

A Hal-múzeumban egy hatalmas akvárium tele hazai halakkal, mint a ponty, tavi pisztráng, pataki pisztráng, arany pisztráng, és ritka fajok, mint például a tokhal.

Állatsimogató

A legkisebb látogatóknak kellemes szórakozást nyújthat az állatsimogató. Találhatóak itt aranyos kis kecskék, nyuszik, bárányok, pónik, tengerimalacok, liba, csirke, kacsa mama gyerekeivel.

Közvetlenül a szomszédos állatsimogatóval, egy nagy játszótér áll a fiatalabb vendégek részére. Ott a szülők, gyermekeiket egy árnyas kerthelyiségből, kényelmesen figyelemmel kísérhetik.

KIRÁNDULÁS

Arriach: Karintia geográfiai középpontja

Purzel-Wurzel-Welt (Arriach)

MÚZEUM

Elli Riechl Babamúzeum, Einöde (részletek)

Tartomány:Karintia
Település:Afritz am See
Cím:9542 Afritz am See
GPS: 46° 43′ 36.1758″, 13° 47′ 14.90136″
Honlap: http://www.karintia.com

Még nem érkezett hozzászólás!