» Ausztria

» Ausztria » Salzburg

A világ leghosszabb szánkópályája Brambergben


Értékeld Te is:

Brambergben található a világ leghosszabb szánkópályája. A 14 kilométer hosszú pályán a lecsúszás sebességtől függően 30-50 percig tart.
A világ leghosszabb kivilágított szánkópályája, a Wildkogel Arenában feledhetetlen élményeket ígér. A pálya 2.120 méteres magasságból indul és 1.300 méter a szintkülönbsége.

Mielőtt kezdetét venné a "száguldás", a szánkózók kényelmesen és gyorsan - Neukirchenből a Wildkogel-felvonóval, Brambergből pedig a Smaragd-felvonóval - juthatnak fel a hegycsúcsra. A felvonók a szánkók szállítására is alkalmasak.

A 14 kilométer hosszú szánkópályán a csúszáshoz bármi használható, ami siklik – a színes kínálat a versenyszánkótól, a kényelmes kétszemélyes szánkón át egészen a bobszánkóig terjed. Szánkót vagy bobot a neukircheni vagy a brambergi sportboltokban, ill. a felvonók völgyállomásán lehet bérelni.

A Wildkogel-felvonók kedden és pénteken 18.30-ig közlekednek, a szánkópályát pedig teljes hosszában, egészen 22.00 óráig világítják ki – az éjszakai szánkózás igazán különleges, feledhetetlen élmény. Minden kedden és pénteken a Wildkogelbahnnal 18.30 óráig lehet a hegyre feljutni.

A Wildkogelbahn hegyállomásától a Wildkogelhaus irányába kb. 15 perces sétával érhető el a szánkópálya. A Smaragdbahn Wildkogel, 8 személyes kabinos felvonóval Bambergben, szintén megközelíthető a ródlipálya. Gratis síbusz viszi a szánkózókat a Bambergből vissza a Wildkogelbahn völgyállomásához.

Szánkójegy 2023-ban: felnőtt 15,50 euró, gyerek 7,50 euró.

Figyelem: gyerekek 6 éves korig csak felnőttekkel szánkózhatnak!Tartomány:Salzburg
Település:Bramberg
Cím:5741 Neukirchen/Bramberg
GPS: 47° 16′ 48.58612″, 12° 16′ 50.9516″
Honlap: https://www.wildkogel-arena.at/bergbahnen/rodeln/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu

Régióválasztó

arrow_upward